Commercial Large Courtyard Dining Area Designed by Pringle Brandon Architects & constructed by The Garden Builders

This large courtyard commercial outdoor 'relaxation, seating and dining' area involved creating bespoke curved seating areas formed from a combination of metal and timber and creating shapely areas of decking that weave in and around the space, inlaid in between with beds of white pebbles. The aim was to avoid a regular, square design layout and also to create a visually interesting space when viewed from the offices above. Feature disc shaped light fittings added visual interest and provided the inspiration for many of the shapes and finishes in the scheme. Additional tables and chairs were sourced from the beautiful Gloster range of exterior furniture. Mature plants were provided in order to create instant height, colour and interest to the scheme. A second zone of the same project was to create planting zones within the internal glazed atrium area. 6-9m high bamboo and trees were installed within bespoke stainless steel planters.

comments powered by Disqus
More in Commercial